Ibland blir man ...
... sugen på något gott till kaffe.
Röda vinbär har jag i frysen från egna bärbuskar. Smör, honung och havregryn har jag alltid hemma. Jag smälter ca 50 g smör och en rågad msk honung och tillsätter 2 dl havregryn. Jag låter det hela bryna lite och häller sedan smeten över vinbären. Sätt "pajen" i ugnen vid 200 grader och låt den få färg. Ytan blir knaprig som knäck. Det söta ger bra kontrast till de syrliga vinbären.
Röda vinbär har jag i frysen från egna bärbuskar. Smör, honung och havregryn har jag alltid hemma. Jag smälter ca 50 g smör och en rågad msk honung och tillsätter 2 dl havregryn. Jag låter det hela bryna lite och häller sedan smeten över vinbären. Sätt "pajen" i ugnen vid 200 grader och låt den få färg. Ytan blir knaprig som knäck. Det söta ger bra kontrast till de syrliga vinbären.