Blomkålsoppa med kokosmjölk
Ibland brukar jag göra blomkålsoppa och en gång hade jag inte grädde hemma till förfining av soppan. Men jag hade en burk med kokosmjölk och den använde jag istället. Det blev en mycket god soppa och jag använder numera alltid kokosmjölk även till andra soppor och likaså såser och grytor.
Här är mitt recept:
1 liter vatten
1 msk ekologisk buljong från Biofood
1 burk ekologiskkokosmjölk rån Markatta
1 tsk himalayasalt
Peppar
Muskotnöt
Gräslök
Här är mitt recept:
Blomkålsoppa med kokosmjölk
1 ekologiskt blomkålshuvud1 liter vatten
1 msk ekologisk buljong från Biofood
1 burk ekologiskkokosmjölk rån Markatta
1 tsk himalayasalt
Peppar
Muskotnöt
Gräslök
Rensa blomkålen och dela den i
små buketter. Skölj ordentligt. Koka upp 1 liter vatten och tillsätt buljongen
samt blomkålen. Koka i ca 15 minuter
beroende på hur stora blomkålsbuketterna är. Ta bort från plattan och använd
mixer för att finfördela blomkålen som du vill ha den. Avsmaka med peppar och
muskotnöt, strö över klippt gräslök vid servering.
Jag gillar om soppan har
blomkålsbitar kvar och använder ofta bara en vanlig handvisp istället för mixer.
Men blomkålen måste vara ordentligt mjuk.
Jag serverade med nybakade småfrallor med ost på.
Smaklig måltid!