Blomkålsoppa med kokosmjölk

Ibland brukar jag göra blomkålsoppa och en gång hade jag inte grädde hemma till förfining av soppan. Men jag hade en burk med kokosmjölk och den använde jag istället. Det blev en mycket god soppa och jag använder numera alltid kokosmjölk även till andra soppor och likaså såser och grytor.

Här är mitt recept:

Blomkålsoppa med kokosmjölk
1 ekologiskt blomkålshuvud
1 liter vatten
1 msk ekologisk buljong från Biofood
1 burk ekologiskkokosmjölk rån Markatta
1 tsk himalayasalt
Peppar

Muskotnöt
G
räslök

Rensa blomkålen och dela den i små buketter. Skölj ordentligt. Koka upp 1 liter vatten och tillsätt buljongen samt blomkålen.  Koka i ca 15 minuter beroende på hur stora blomkålsbuketterna är. Ta bort från plattan och använd mixer för att finfördela blomkålen som du vill ha den. Avsmaka med peppar och muskotnöt, strö över klippt gräslök vid servering.
Jag gillar om soppan har blomkålsbitar kvar och använder ofta bara en vanlig handvisp istället för mixer. Men blomkålen måste vara ordentligt mjuk.
Jag serverade med nybakade småfrallor med ost på.
Smaklig måltid!

Populära inlägg i den här bloggen

Bondens Glasskalas Älmsta

Avokadoplanta

Varför ...