Blodapelsiner
Jag älskar blodapelsiner från Sicilien.
Visste du att blodapelsiner innehåller dubbelt så mycket C-vitamin och antioxidanter än vanliga apelsiner. Apelsinen innehåller antocyanin ett naturligt färgämne som finns i växternas cellsaft också betecknas E 163. Finns bl a i blåbär och röda druvor. Blodapelsiner växer på Etnas sluttningar på Sicilien och blir mogna omkring december när dagarna är varma och nätterna kyliga. Blodapelsiner lämpar sig också till matlagning, marmelad, glas, juicer etc.
Men godast är de att äta som de är, tycker jag.
Visste du att blodapelsiner innehåller dubbelt så mycket C-vitamin och antioxidanter än vanliga apelsiner. Apelsinen innehåller antocyanin ett naturligt färgämne som finns i växternas cellsaft också betecknas E 163. Finns bl a i blåbär och röda druvor. Blodapelsiner växer på Etnas sluttningar på Sicilien och blir mogna omkring december när dagarna är varma och nätterna kyliga. Blodapelsiner lämpar sig också till matlagning, marmelad, glas, juicer etc.
Men godast är de att äta som de är, tycker jag.